Teddy Bear Hospital

Sinds gisteren is mijn nieuw projectje van start gegaan: het Teddy Bear Hospital. Ik organiseer het samen met een vriendin, Valerie. Het project kadert in de werkgroep van Gentse geneeskundestudenten: Bemsa Gent. We nodigen de hele week (25 februari tot 1maart) elke voormiddag een klasje uit om ons teddyberenziekenhuis te bezoeken.
Het Teddy Bear Hospital of Teddyberenziekenhuis is een initiatief dat vorig jaar gestart werd door een andere studente uit onze richting, Karolien. Omdat zij dit jaar aan haar stagejaar begonnen is en dus geen tijd meer heeft, hebben Valerie en ik besloten om het dit jaar verder te zetten. 

Enkele foto's



Het initiatief is bedoeld om jonge kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar te laten kennismaken met de omgeving van een ziekenhuis. In een ongedwongen, maar toch zo realistisch mogelijke sfeer. Want vaak weten jonge kinderen niet goed wat dokters precies doen, en hebben zij rare ideeën over een kindje uit hun klas dat plots ziek wordt. Het is ook een leuk project om studenten geneeskunde al eens te laten proeven van de praktijk en te laten kennismaken met hun 'toekomstige patiënten'.

We hebben kinderen uitgenodigd van een school waar ik al eens eerder een project heb gedaan: de Victor Carpentierschool aan de Muide in Gent. Op deze school zitten veel kansarme kinderen. Dit was in het begin wat spannend, want we vroegen ons af of ze het wel leuk zouden vinden en het wel zouden begrijpen. Maar  Het was een groot succes, zowel de leerlingen als de leerkrachten waren heel enthousiast, en we zijn zelfs in de krant gekomen!

Ook in de krant



  • Ook :