Doe de was met WASNOTEN!

Zoals jullie kunnen merken op deze blog, heb ik mijn hart verloren in NEPAL. Ik vind Nepal echt een prachtig land, en de streek heeft door zijn lange isolatie met de rest van de wereld met zijn hoge gebergtes toch wel iets unieks.
Na twee keer een zomer in Kathmandu verbleven te hebben, probeer ik nu vanuit België ook mijn steentje bij te dragen. Via de organisatie van mijn vriendin Emily: Babu Belgium, of via andere goede en duurzame projecten zoals bijvoorbeeld de vzw Chautaara.

Om deze reden ben ik dan ook heel erg fan van de zogenaamde 'wasnoten' of 'zeepnoten'. Deze zijn afkomstig uit India en Nepal en zijn ook een handig alternatief voor een natuurlijke was.
Als deze noten in contact komen met water, komt er saponine vrij. Deze stof heeft een reinigende en antibacteriële werking. Heel vreemd, ik weet het. Een plant waaraan noten groeien die zeep produceren! Maar het werkt! De lokale bevolking in Nepal kent de schoonmaakkracht van deze schillen al jaren en gebruikt ze ook voor het wassen van hun kleding.